Accidentul s-a petrecut, vineri, la prânz, în satul Ioaniş din comuna Finiş şi a fost provocat de un localnic, Florian Zbîrcea, 44 ani.

Bărbatul, aflat la volanul autoturismului său personal, nu s-a asigurat în timpul unei manevre de mers înapoi şi a trecut cu maşina peste un biciclist care venea în urma lui.

Victima este tot un localnic din Finiş, Alexandru Nagy, 48 de ani, care a fost transportat în stare critică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea de un echipaj al SMURD.

"Victima a fost grav rănită şi se află internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului cu traumatisme toracice severe bilaterale şi leziuni multiple, inclusiv la nivelul plămânilor. Practic şoferul acela a trecut cu maşina peste el. Starea lui este foarte gravă", a declarat şeful SMURD, dr. Hadrian Borcea.

Din primele cercetări efectuate la locul accidentului de poliţiştii beiuşeni, şoferul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi consumase alcool înainte de a se urca la volan, având o alcoolemie de 0,49 grame alcool pe litru în aerul expirat.

"Şoferul autoturismului a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi cu îmbibaţie alcoolică peste limita legală", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Poliţiei Beiuş, comisarul Remus Indrei.