Un orădean de 35 de ani este cercetat de poliţiştii Serviciului Rutier Bihor după ce, miercuri, a provocat un accident rutier iar pe urmă a fugit de la locul accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat, joi, pentru BIHOREANUL că accidenul s-a petrecut pe strada Episcop Nicolae Popoviciu din Oradea şi fost anunţat printr-un apel de urgenţă primit pe 112.

"În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a constatat că victima accidentului, un adolescent de 16 ani, a suferit diverse leziuni după ce, în timp ce se deplasa pe bicicletă, a fost acroşat de un autoturism al cărui conducător a părăsit locul faptei", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma accidentului, tânărul biciclist s-a ales cu mai multe leziuni, cea mai gravă fiind o fractură de antebraţ. El a fost internat în spital însă doar pentru 24 de ore, fiind externat, joi, la cerere.

Şoferul fugar a fost identificat şi prins încă de miercuri după-amiază de poliţiştii rutieri. Este vorba de Samuel Plumbaş, un orădean de 35 de ani, care a şi fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor.

"În urma recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, s-a constatat că suspectul prezenta o alcoolemie de 1,70, respectiv 1,50 g/l alcool pur în sânge", a mai arătat Alina Dinu.

Joi, bărbatul a fost prezentat de procurorii orădeni Judecătoriei Oradea cu propunerea de arestare preventivă, însă magistraţii au respins cererea, dispunând în cazul lui o măsură mai puţin restrictivă.

"Instanţa de judecată a dispus în cazul învinuitului măsura interdicţiei de a părăsi localitatea pentru următoarele 29 de zile, soluţie cu care Parchetul Oradea este de acord şi nu o va ataca. Victima accidentului nu este grav rănită, învinuitul şi-a recunoscut faptele, nu are antecedente şi nici nu prezintă pericol", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, procurorul Vasile Popa.