Un bărbat de 35 ani, care se afla la volan cu permisul suspendat, a fost oprit miercuri de poliţiştii orădeni cu focuri de armă pe strada Constantin Brâncoveanu din Oradea, între Bulevardul Decebal şi Splaiul Crişanei.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 11. Poliţiştii i-au făcut şoferului semn să oprească pe Bulevardul Decebal, însă acesta i-a ignorat, motiv pentru care o patrulă a Poliţiei Municipiului a pornit în urmărirea lui în trafic.

"Urmărirea s-a derulat cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune, timp în care poliţiştii l-au somat pe şofer în repetate rânduri prin portavoce să oprească, dar acesta a accelerat şi şi-a continuat deplasarea", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei, subcomisarul Alina Dinu.

Din cauza vitezei excesive, maşina condusă de fugar a acroşat un autoturism parcat regulamentar, însă şoferul şi-a continuat drumul până când poliţiştii au reuşit să-l blocheze, pe strada Brâncoveanu. În acel moment, şoferul şi pasagera sa au coborât din autovehicul şi au fugit.

"Poliţiştii i-au somat verbal să se oprească, iar întrucât nu s-au conformat, i-au somat din nou, iar apoi au executat un foc de avertisment în plan vertical, moment în care persoanele în cauză s-au oprit, fiind imobilizate", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma cercetărilor efectuate la sediul Poliţiei Oradea, poliţiştii l-au identificat pe conducătorul auto, un bărbat de 35 de ani din comuna Frăsinet, judeţul Călăraşi, care avea  permisul de conducere suspendat din luna octombrie.

Acum, bărbatul s-a ales şi cu un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. Pentru faptul că a fugit de poliţişti, el va primi şi o amendă.