Doi şoferi au fost reţinuţi de poliţiştii rutieri din Bihor pentru 24 ore, iar în prezent sunt cercetaţi în stare de libertate, unul pentru că s-a urcat la volan cu permisul anulat şi beat criţă, cu o alcoolemie de peste 1,3 la mie în aerul expirat, iar celălalt pentru că a condus drogat. În total, la sfârşitul săptămânii, 16 şoferi s-au ales cu dosare penale, iar 50 au rămas fără permise de conducere.

Şoferul drogat, un bărbat în vârstă de 36 ani din localitatea Bragadiru, judeţul Ilfov, a fost oprit de poliţiştii rutieri sâmbătă, la prânz, pe Bulevardul Cantemir din Oradea.

"În urma testării bărbatului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive", se arată într-o informare transmisă luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Ca atare, bărbatul a fost condus la sediul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Bihor, pentru analize, iar ulterior a fost reţinut pentru 24 ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

Tot în arestul Poliţiei Bihor a ajuns luni, tot pentru 24 ore, un bărbat în vârstă de 50 ani din Diosig, oprit de poliţiştii rutieri, duminică seara, pe strada Horea din localitatea Diosig.

"Acesta conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat şi cu permisul anulat", scrie în comunicatul Poliţiei Bihor, precizându-se că, după expirarea celor 24 de ore, bărbatul va fi cercetat în stare de libertate pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența alcoolului și al cărei permis de conducere i-a fost anulat.

Nu sunt singurii şoferi care s-au ales cu dosare penale, la sfârşitul săptămânii trecute.

În urma verificărilor făcute pe şoselele din judeţ, poliţiştii rutieri au întocmit 16 dosare penale, au sancţionat 471 de şoferi, au reţinut 50 de permise de conducere şi 44 de certificate de înmatriculare.