Un tânăr în vârstă de 23 ani din Nucet a fost reţinut pentru 24 ore după ce a urcat la volanul maşinii chiar dacă avea permisul suspendat şi a încercat să "fenteze" un control în trafic. Oprit de poliţişti pe o stradă în Ştei, tânărul s-a prefăcut că nu-i vede, a plecat mai departe, iar apoi a abandonat maşina şi a luat-o la fugă.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, incidentul s-a produs vineri dimineaţa, pe strada Poet Andrei Mureşanu din Ştei.

Poliţiştii rutieri i-au făcut semn în trafic unui şofer aflat la volanul unui Volkswagen, însă acesta şi-a continuat drumul. Polițiștii au pornit în urmărirea lui, dar tânărul a abandonat maşina pe aceeași stradă, iar apoi a luat-o la goană pe jos, fiind găsit pe strada Independenței din aceeași localitate. 

În urma verificărilor s-a descoperit şi motivul: tânărul avea permisul suspendat, fiind cercetat într-un alt dosar, după ce, pe 11 septembrie, în acest an, a fost găsit drogat la volan, pe drumul județean 764/F, la ieșirea din municipiul Beiuș.

Vineri, în schimb, în urma testării sale cu aparatele etilotest și drugtest, rezultatele au fost negative.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar acum e cercetat în libertate, într-un nou dosar, pentru conducerea unui vehicul cu permisul suspendat. 

Cercetările sunt efectuate de Poliţia orașului Ștei, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!