Un şofer din Oradea este anchetat pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei, după ce, sâmbătă a acroşat o adolescentă care circula cu bicicleta pe DN1P, în localitatea Păuleşti. Bărbatul a oprit maşina, a discutat cu fata, iar după ce aceasta i-a spus că n-a păţit nimic, el a plecat, fără să-i mai cheme pe poliţişti. S-a ales, însă, cu dosar penal...

Incidentul rutier s-a produs sâmbătă, după cum a transmis, printr-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. "O minoră de 14 ani, din comuna Brusturi, care se deplasa pe bicicletă, pe direcția Păulești - Brusturi, a virat brusc la stânga, fiind accidentată de un autoturism care circula în aceeași direcție. După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto ar fi oprit, ar fi coborât și ar fi discutat cu victima, iar după ce aceasta i-ar fi spus că nu a pățit nimic, a părăsit locul producerii evenimentului fără încuviințarea Poliției", se explică în comunicat. 

Ulterior, însă, fata a ajuns la spital, iar părinţii ei au sunat la Poliţie. Şoferul a fost identificat, în scurt timp. Este un orădean în vârstă de 71 de ani, care este cercetat acum de poliţiştii Compartimentului Rutier Aleşd.

Din fericire, adolescenta a scăpat cu leziuni uşoare.

Poliţiştii reamintesc faptul că, potrivit legii, şoferii implicaţi într-un accident de circulație soldat cu moartea sau rănirea unei persoane, indiferent cât de uşoare ar fi leziunile victimei, au obligaţia să anunţe de îndată Poliţia, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei. 

Părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei de către conducătorul vehiculului implicat în evenimentul rutier se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi modificarea locului sau ştergerea urmelor de la locul accidentului soldat cu moartea sau rănirea vreunei persoane, fără acordul echipei de cercetare de la faţa locului.