Un șofer în vârstă de 35 de ani a ajuns în Arestul Poliției Bihor, după ce, beat fiind, a lovit cu maşina un biciclist, iar apoi a fugit de la locul accidentului. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, accidentul s-a produs pe drumul județean 191/A, în localitatea bihoreană Ciutelec, şi a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112 marţi, la ora 20. „Un bărbat de 35 de ani, din comuna Tăuteu, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Popești - Tăuteu, a accidentat un tânăr de 16 ani, din Ciutelec, care circula pe bicicletă, în aceeași direcție, fiind echipat corespunzător pentru circulația pe timp de noapte”, se arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

Şoferul, care a plecat de la locul evenimentului rutier, a fost găsit în decurs de 40 de minute, pe un câmp din afara localității Ciutelec, iar în urma testului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul din Marghita, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, după care polițiștii Biroului Rutier Marghita l-au reținut peste noapte în Arestul Poliţiei urmând ca miercuri să îl prezinte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita și la Judecătoria Marghita, cu propunere de arestare preventivă.

Tăutanul este anchetat acum pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției, conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui autoturism neînmatriculat, din verificările agenţilor rutieri reieşind că bărbatul avea montate pe autoturism numere de înmatriculare provizorii expirate.

Din fericire, tânărul biciclist a scăpat de pe urma accidentului cu leziuni uşoare.

Polițiștii rutieri marghitani continuă cercetările în cauză sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier.

UPDATE. Şoferul fugar se numeşte Maghiar Paul Claudiu Sebastian şi a fost arestat, miercuri, pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura a fost dispusă de un judecător de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Marghita. Maghiar mai poate contesta soluţia la Tribunalul Bihor.