În perioada 9-11 septembrie în Luxembourg s-au desfăşurat Campionatele Europene de Judo Juniori (U 21), ediţie la care au participat 351 de sportivi din 43 de ţări de pe "bătrânul continent". Performerul delegaţiei României a fost Adrian Şulcă, cel care, în limitele categoriei de greutate 73 kg, a avut o evoluţie foarte sigură şi hotărâtă, reuşind, în urma a 5 victorii fără echivoc, să devină campion european de juniori.

Astfel, după ce a avut liber în turul I, el a obţinut două victorii la ippon, în fata rusului Kantemir Khazhmetov şi a moldoveanului Ion Tonofrei. În sferturile de finală, Adrian Şulcă s-a impus tot la ippon în faţa spanionului Pena Insausti, cum de altfel şi în semifinale, a câştigat tot la ippon disputa cu italianului Vicenzo Pelligra.

În finală, românul l-a întâlnit pe slovenul Jus Mecilosek, pe care l-a învins la wazari.

Adrian Şulcă este sportiv legitimat la Universitatea-CSM Cluj Napoca şi se află în pregatire centralizata la Centrul Olimpic de Tineret de la Oradea din 2019, sub coordonarea profesorilor antrenori Emil Morar (principal), Dan Fâşie şi Laszlo Szoke (secunzi) şi a lui Emil Fălăuş (preparator fizic).

"Ädrian este un sportiv deosebit de focusat pentru marea performanţă, deosebit de harnic şi muncitor la antrenamente. Cu siguranţă aceasta este cea mai bună performanţă a sa până în prezent, dar sperăm ca evoluţia sa să crească în continuare cu performanţe şi mai înalte. Următorul său obiectiv este la Campionatele Mondiale de Juniori de la Olbia (Italia) din luna octombrie, unde vizează cel puţin o medalie", a declarat antrenorul coordonator al lotului, orădeanul Emil Morar.

Lotul masculin al României a fost compus din cinic sportivi şi trei sportive, nominalizaţi în urma concursurilor de calificare şi pregătire, la care au participat în acest an, şi anume: Andrei Anghel (la categorie 60 kg), Ioan Dzitac (66 kg), Adrian Şulcă (73 kg), Alex George Creţ şi Paul Craeta (100 kg).

Aceştia au fost însoţiţi de antrenorii Dragoş Bolbose de la Centrul de Juniori de la Piteşti si Emil Morar de la Centrul Olimpic de Tineret de la Oradea. La feminin ne-au reprezentat ţara Georgiana Hagianu (48 kg), Florentina Ivănescu (63 kg) şi Denisa Marin (70 kg), însoţite de antrenoarea Centrului Feminin de la Cluj Napoca, Geanina Andreica.