Corpul tânărului a fost găsit marţi dimineaţă de tatăl său, care a intrat în camera lui pentru a-l trezi. Nu-l mai văzuse de duminică seară, însă, pentru că era un împătimit al calculatoarelor şi lucra noaptea, bărbatul nu şi-a făcut griji, deoarece ştia că fiul său obişnuia să doarmă mult ziua.

Când a intrat în camera lui Vlad, acesta era mort, după ce, se pare că înghiţise nişte medicamente pentru bolnavii de cancer.

Corpul tânărului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru necropsie. "Din datele pe care le deţinem, nu există suspiciuni de omor. Cauzele exacte ale morţii urmează să se stabilească în urma necropsiei", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Familia, colegii şi prietenii tânărului sunt în stare de şoc şi nu înţeleg gestul lui Danicico, mai ales că acesta nu a dat vreodată semne că ar avea probleme comportamentale.

Student în an terminal la Facultatea de Inginerie Electronică şi Tehnologia Informaţiei, fost manechin al Real Male Models, Danicico părea un tânăr fără griji. "Sunt o persoană fericită", se descria pe blogul personal, iar prietenii spun la fel despre el. Era mereu vesel, cu zâmbetul pe buze, şi "mereu orientat spre soluţii, nu spre problemă".

Cu toate acestea, doar apropiaţii lui Danicico ştiau despre suferinţele prin care trecea. În urmă cu trei luni, tânărul şi-a pierdut mama, răpusă de cancer, pe care a îngrijit-o mai tot timpul singur deoarece tatăl său este la rândul lui bolnav, având un handicap locomotor. Mai mult, recent, Danicico s-a despărţit şi de prietena sa.

Cu câteva zile înainte de a-şi pune capăt zilelor, tânărul a postat pe blogul personal un filmuleţ în care apare, împreună cu prietena lui, fericit. BIHOREANUL a găsit-o pe tânără. Emilia este în stare de şoc şi nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat.

Vlad Sarbu Danicico.jpgGestul tânărului i-a şocat pe vecinii săi, care pun sinuciderea lui pe faptul că s-a despărţit de prietena lui. "Era un copil foarte cuminte, ca o fată, avea tot ce îi trebuie, casă, maşină. L-a ajutat foarte mult financiar şi fratele lui, care locuieşte în Anglia. Nu înţeleg ce s-a întâmplat. Cu siguranţă faptul că s-a despărţit de prietena lui, o iubea foarte mult", spune unul din vecinii săi de la bloc.

Necropsia efectuată la Serviciul de Medicină Legală a relevat că Vlad a murit în urma intoxicaţiei cu medicamente, însă cauzele exacte ale morţii vor fi cunoscute abia peste două săptămâni, după ce medicii vor primi rezultatele analizelor făcute pe probele de sânge şi urină prelevate miercuri.