Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, luni, arestarea unui orădean de 28 ani acuzat de tâlhărie.

Bărbatul, Cătălin Mircea Baş, este acuzat că, vineri, 1 februarie, în jurul orei 13, a atacat un copil de 11 ani pe strada Aviatorilor şi, sub ameninţare, i-a smuls o consolă de jocuri.

Incidentul a fost suprins de un trecător care a dat dovadă de spirit civic, urmărindu-l pe tâlhar şi sunând la 112. Orădeanul a rămas, apoi, în preajma agresorului până la sosirea poliţiştilor. Mai mult decât atât, pentru că Baş a fost agresiv şi s-a opus reţinerii, bărbatul i-a şi ajutat pe poliţişti să-l imobilizeze.

"Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei au început urmărirea penală împotriva suspectului pentru tâlhărie şi l-au reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Bihor pentru o perioadă de 24 de ore", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Sâmbătă, acesta a fost prezentat la Judecătoria Oradea, iar magistraţii au emis faţă de acesta un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.