Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, vineri, punerea sub urmărire penală a unui orădean de 21 ani, acuzat de furt calificat în formă continuată.

Din verificările poliţiştilor Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului Oradea, în perioada 24 august - 14 septembrie, orădeanul a comis 7 spargeri de locuinţe şi societăţi comerciale în Oradea.

Potrivit Poliţiei, pe 24 august tânărul a intrat în sediul unei firme de unde a plecat cu 4.000 lei, după care, pe 1 septembrie, în jurul orei 6, a pătruns şi într-un bar, de unde a plecat cu 50 lei, iar în perioada 9-12 septembrie a intrat într-o locuinţă şi a furat 1.300 lei şi 50 euro.

Ulterior, pe 13 septembrie, acelaşi tânăr a pătruns într-o altă locuinţă, de unde a furat bunuri în valoare de 500 lei, iar pe 14 septembrie, în jurul orei 6, a spart sediul unei firme, de unde a plecat cu 520 lei, un telefon mobil şi o umbrelă.

"Prejudiciul de aproximativ 7.000 lei a fost recuperat parţial de poliţişti", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit lui Dinu, spăgătorul e cercetat în stare de libertate şi urmează să fie expertizat medical pentru a se stabili dacă a avut discernământ la comiterea faptelor deoarece există suspiciunea că este bolnav psihic.