Un tânăr în vârstă de 17 ani a ajuns la spital în stare extrem de gravă, marţi seara, după ce a fost izbit de o maşină în timp ce traversa, pe bicicletă, pe trecerea de pietoni de la intersecţia străzilor Republicii şi Mihai Eminescu. Şoferul autoturismului, un braşovean care nu a oprit la trecerea de pietoni, semnalizată cu indicator, e cercetat pentru vătămare corporală din culpă. 

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, accidentul rutier s-a produs marţi seara şi a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112 la ora 23.50.

Din primele investigaţii efectuate de poliţiştii rutieri din Oradea, victima este un tânăr în vârstă de 17 ani din Oradea, care circula pe bicicletă cu viteză, pe strada Republicii, destinată pietonilor, el fiind lovit de maşina condusă de braşovean în momentul în care traversa trecerea de pietoni de la intersecţia străzilor Republicii şi Mihai Eminescu. 

Nu s-a stabilit deocamdată dacă şoferul maşinii a oprit înaintea trecerii de pietoni, pentru a se asigura, așa cum cere legea. „Împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier nu au fost, încă, stabilite", se precizează în informarea Poliţiei Bihor. 

Cert este că, în urma accidentului rutier, tânărul de 17 ani, care nu purta nici vestă reflectorizantă, nici cască de protecţie, a fost transportat la spital. „A suferit un traumatism cranian sever. A şi fost operat în cursul nopţii", a declarat, pentru BIHOREANUL, şeful UPU/SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.

Tânărul se află internat în secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, starea lui fiind foarte gravă, conform sursei citate. 

Cercetările în caz, care privesc acuzaţii de vătămare corporală din culpă, sunt continuate de poliţiştii Biroului Rutier Oradea, sub supravegherea unui  procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Poliţiştii le recomandă bicicliştilor să-şi echipeze bicicletele cu dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, funcțional, de direcție, cu lumini corespunzătoare și sistem de avertizare sonoră și cu dispozitive fluorescent-reflectorizante.

De asemenea, potrivit legii, după lăsarea serii, ei trebuie să poarte cască de protecţie şi veste reflectorizante, pentru a putea fi observaţi de ceilalți participanți la trafic atunci când vizibilitatea este redusă. Totodată, poliţiştii reamintesc faptul că circulaţia, pe bicicletă, în zonele destinate pietonilor, este interzisă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!