Iertat de judecători anul trecut, după ce a fost prins plimbându-se călare pe moped fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, un tânăr de 23 ani din satul Mierlău, comuna Hidişelu de Sus, nu s-a învăţat minte şi a comis-o din nou. Ciprian Pentie s-a urcat din nou pe motor și a ajuns tot în „braţele” poliţiştilor, de care a încercat să scape baricadându-se în curtea casei! Acum a ajuns în spatele gratiilor....

Curtea de Apel Oradea l-a condamnat definitiv la 1 an şi 3 luni de detenţie pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, acuză pentru care a fost trimis în faţa instanţei anul trecut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Concret, tânărului i s-a imputat că, în după-amiaza zilei de 23 martie anul trecut, a condus motocicleta marca Aprilia pe drumul judeţean 795/A prin Mierlău, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

Mai mult, în loc să se oprească la semnalul poliţiştilor, Pentie s-a grăbit să intre cu motocicleta în curtea casei, aflate în preajmă, unde s-a închis, refuzând să le deschidă agenţilor rutieri ori să le prezinte vreun document.

Motivul? Cu doar câteva luni mai devreme, pe 20 noiembrie 2018, tânărul fusese condamnat definitiv la 9 luni de închisoare cu suspendare, pentru o ispravă similară comisă în primăvara aceluiaşi an şi ştia că o nouă condamnare l-ar trimite după gratii.

Aşa s-a şi întâmplat, căci, trimis din nou în faţa instanţei, judecătorii i-au anulat beneficiul suspendării pentru prima infracţiune şi i-au sporit pedeapsa cu încă 6 luni, pe care acum o va ispăşi după gratii.

Luni dimineaţă, agenţii Postului de Poliție Hidișelu de Sus l-au ridicat de acasă şi l-au condus la Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat.