Un tânăr în vârstă de 19 ani din Oradea a fost scos de la volanul autoturismului Ford pe care îl conducea, luni seară, şi dus la analize, după ce poliţiştii de ordine publică care l-au oprit în trafic, pentru un control de rutină, au descoperit că are un comportament ciudat, tipic pentru consumatorii de stupefiante.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia Bihor, tânărul a fost oprit spre miezul nopţii, pe strada Louis Pasteur. “Existând suspiciunea că se afla sub influența unor substanțe psihoactive, celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv”, arată informarea.

În total, în urma acţiunilor desfăşurate în trafic în cursul zilei de luni, poliţiştii rutieri au aplicat 82 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 32.380 de lei, au reţinut nouă permise de conducere, două certificate de înmatriculare și au constatat șase tamponări. 

46 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, șase participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru lipsa centurii de siguranţă, trei pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, iar 27 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.