Un tânăr în vârstă de 19 de ani din Oradea face apel la comunitatea online să îl ajute să își găsească familia care l-a abandonat la începutul anilor 2000. 

Emanuel Berceni a făcut acest apel într-un mesaj postat pagina de Facebook "The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României", creată special pentru copiii abandonaţi sau adoptaţi care încearcă să-şi găsească familia.

Potrivit postării, Emanuel s-a născut pe 1 octombrie 2002, în Oradea.

„Sunt aici în căutarea originilor mele, părinților mei, fraților, rudelor sau oricine apropiat mie”, a scris el, postând și câteva versuri privind dorul de mamă.  

„Am fost găsit de un polițist lângă un spital din Oradea, după care am fost dus la orfelinat și am stat până la 8 ani în satul Groși, comuna Aușeu, județul Bihor. De aici am fost luat în plasament de către o familie minunată din Oradea. Nu am cuvinte suficiente să le mulțumesc pentru că m-au crescut, dar totuși întrebările la care nu am răspuns mă macină. Din păcate nu dețin alte informații despre mine”, a arătat băiatul.

Tânărul de 19 ani spune că, de-a lungul anilor, a realizat cât de mult îi lipsesc părinții biologici. Din acest motiv a și apelat la comunitate să îl sprijine să își găsească familia.

„Nu există zi pe lumea asta să nu mă gândesc la chipul mamei mele, deși de multe ori îmi apare în vis iar eu incerc să o îmbrățișez alintându-mă ca orice copil. Este dorința sufletului meu, de aceea vă rog pe toți să mă ajutați cu DISTRIBUIRILE voastre cât de mult, poate cineva își va aminti și de destinul meu. Vă mulțumesc tuturor!”, a mai scris el.

După cum BIHOREANUL a mai scris, pagina "The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României" a fost înfiinţată în ianuarie 2015 de Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă originară din judeţul Buzău, stabilită în Irlanda, care a început să îşi caute fratele, adoptat în urmă cu 26 de ani. Până să-l găsească, însă, a reuşit să reunească câteva zeci de familii, aşa că a decis să "deschidă" demersul ei spre comunitate.

Numeroase persoane despărțite de familie au apelat la ea pentru a-și populariza mesajele. Ideea este simplă: Cu cât postările lor se distribuie mai mult, cu atât le cresc mai mult şansele.

Până în prezent, pagina a strâns peste 135.000 de urmăritori, iar cu ajutorul voluntarilor implicaţi în proiect, sute de persoane - înşirate într-o postare pe pagină - şi-au găsit familiile.

Vezi mai jos mesajul lui Emanuel!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!