Un bihorean în vârstă de 26 ani din Aleşd a fost reţinut pentru 24 ore, iar în prezent e cercetat sub control judiciar, în urma unei anchete a poliţiştilor şi procurorilor Antidrog din Oradea, care au descoperit că acesta cultiva cannabis în locuinţă, droguri pe care apoi le vindea unor consumatori şi dealeri din Oradea, Aleşd şi Vadu Crişului. 

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al DIICOT, aleşdeanul a fost reţinut pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată, din cercetări stabilindu-se că tânărul vindea cannabis-ul pe care îl cultiva la preţuri care variază în funcţie de cantitatea achiziţionată, respectiv 35-60 lei/gram.

Bărbatul a fost prins, luni, în urma unui flagrant organizat de procurorii DIICOT Oradea împreună cu ofiţeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, care l-au urmărit pe tânăr şi au aşteptat ca acesta să încaseze contravaloarea a 100 de grame de cannabis, vândută anterior şi, în acelaşi timp, să plaseze alte 105 grame de cannabis.

Ulterior flagrantului, anchetatorii au descins la locuinţa aleşdeanului, unde au mai găsit 517 grame de cannabis pregătit spre porţionare, o instalaţie artizanală de cultivare şi uscare a cannabisului indoor, un aparat de mărunţit, un cântar de mare precizie, mai multe seminţe de cannabis, precum şi suma de 18.200 de lei.

Într-un alt comunicat, transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, pe marginea aceluiaşi caz, se precizează că, pe 14 octombrie, poliţiştii şi procurorii Antidrog l-au prins în flagrant pe unul dintre dealerii aprovizionaţi de tânărul din Aleşd, un bihorean în vârstă de 23 ani din acelaşi oraş, în timp ce încerca să vândă în Oradea 100 de grame de cannabis din marfa cumpărată. 

"În urma unei percheziţii efectuate la locuinţa tânărului de 23 de ani, au fost descoperite 1,5 grame de cannabis, 1 gram de cocaină, 2 pastile de ecstasy, 0,5 grame de amfetamină, un aparat de mărunţit şi un cântar de mare precizie, toate fiind indisponibilizate în vederea cercetărilor", se explică în informare. 

Conform comunicatului, ambii tineri sunt plasaţi de procurorii DIICOT Oradea sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.