Un bărbat în vârstă de 33 ani din localitatea bihoreană Nucet a fost arestat preventiv joi, după ce s-a descoperit că este autorul unui furt comis în luna octombrie în casa unor localnici care l-au ajutat, soldat cu o pagubă consistentă şi nerecuperată. 

Spargerea a fost comisă în dimineaţa zilei de 25 octombrie, în intervalul orar 9.30 - 13.45.

"Acesta ar fi pătruns prin escaladare și efracție în locuința unor cunoștințe din Nucet și, dintr-o încăpere, ar fi sustras 50.000 de lei, 5.000 de euro și aproximativ 700 de grame de bijuterii din aur", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, pe marginea cazului. 

Bijuteriile de aur furate erau, toate, de damă, între aceste numărându-se un ceas, lănţişoare, cercei şi brăţări. 

Poliţiştii din Nucet l-au identificat în scurt timp pe hoţ, în persoana lui Marian Curteanu, un localnic de 33 ani, care este recidivist, având deja o condamnare pentru infracţiuni rutiere.

Sursele BIHOREANULUI spun că bărbatul locuise în casa proprietarilor -  un miner pensionar şi soţia acestuia - timp aproape un an. Oamenii l-au îndrăgit, căci părea harnic şi, pentru că propriii copii le-au murit, s-au gândit chiar să-l ţină lângă ei, să-i ajute la bătrâneţe şi să-i lase întreaga avere.

Însă Curteanu a avut alte planuri. Ştiind unde îşi ţin agoniseala, în această toamnă le-a furat-o, iar imediat după ispravă s-a făcut nevăzut. 

Bărbatul a fost găsit miercuri, în Oradea, şi a fost reţinut pentru 24 ore. Joi, el a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, iar apoi şi Judecătoriei Beiuș, cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţia de furt calificat.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Beiuș a admis propunerea și a emis pe numele lui Curteanu un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură pe care el o mai poate contesta la Tribunlul Bihor. 

Cercetările în caz sunt continuate la Poliţia oraşului Nucet, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș. Poliţiştii trebuie să găsească banii şi bijuteriile căci, până acum, din uriaşa pagubă nu s-a recuperat nimic.