Un tânăr de 22 ani din comuna Holod, care, având faţa acoperită, a intrat în noaptea de marţi spre miercuri în casa unei femei de 87 ani, a îmbrâncit-o şi a jefuit-o, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile la Judecătoria Beiuş.

Jaful s-a produs în jurul orei 1.30. Având o pungă de plastic trasă pe cap, individul a escaladat gardul casei şi a intrat în locuinţa femeii pe geam, a îmbrâncit-o şi i-a luat banii pe care i-a găsit într-un sertar, în jur de 60 lei.

Bătrâna a sunat imediat la Poliţie, iar în urma cercetărilor declanşate, poliţiştii Secției 2 ai Poliției Rurale Beiuș l-au identificat şi prins pe autorul jafului, stabilind totodată că acesta a avut şi un complice, un tânăr de 20 ani din comună, care l-a ajutat să intre în locuință și ar fi asigurat paza locului faptei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, cei doi au fost ridicaţi, miercuri, în jurul orei 14, şi reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore.

Autorul tâlhăriei, Dacian Lingurar, 22 de ani, şi complicele său, Sergiu Luncan, 20 de ani, au fost prezentaţi, joi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, iar procurorul s-a adresat instanţei locale cu propunere de arestare preventivă a amândurora, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată, respectiv complicitate la tâlhărie calificată.

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor doi tineri mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Secției 2 ai Poliției Rurale Beiuș continuă cercetările sub supravegherea procurorului.