Un tânăr în vârstă de 20 ani din Oradea a fost arestat provizoriu pentru 15 zile, duminică, iar judecătorii aşteaptă ca procurorii să depună mandatul european de arestare pentru a judeca solicitarea de predare formulată pe numele lui de autorităţile judiciare din Ungaria, unde orădeanul este cercetat penal. 

Tânărul, Ştefan Gabor, a fost ridicat, sâmbătă, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, care l-au prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, procurorii au emis pe numele său o ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 ore, iar duminică, 27 octombrie, a fost condus în faţa unui judecător de la Curtea de Apel Oradea. 

Instanţa a emis pe numele lui Gabor un mandat de arestare provizorie pentru 15 zile, timp în care procurorii vor trebui să prezinte traducerea mandatului european de arestare emis pe numele orădeanului, pentru a decide dacă se impune predarea sa către autorităţile din Ungaria, unde este cercetat pentru furt calificat. 

Cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.