Un bihorean în vârstă de 31 ani din comuna Popeşti a fost ridicat, vineri, de poliţiştii Antidrog, chiar în ziua în care a ieşit din autoizolare, fiind prins în flagrant în timp ce încerca să vândă cannabis. Procurorii DIICOT susţin că tânărul a vândut droguri şi în timpul celor 14 zile cât a stat închis în casă, servindu-şi clienţii prin... gard.

Tânărul s-a întors din Anglia prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş, pe 27 martie, aducând cu el şi o pungă cu muguri de cannabis pe care i-a porţionat, vânzându-i la pliculeţe în timp ce se afla în autoizolare unor clienţi cu care se întâlnea la gardul casei.

Vineri, în prima zi de libertate, bihoreanul a vrut să vândă şi o cantitate mai mare din drogurile rămase, însă era supravegheat, deja, de poliţiştii Antidrog al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, care i-au trimis drept cumpărător un colaborator sub acoperire. 

Tânărul a fost ridicat imediat ce a vândut vândut 60 pliculeţe cu cannabis (aproximativ 100 de grame), contra sumei de 4.400 lei, tot prin gardul locuinţei, fiind condus la sediul DIICOT Oradea, pentru audieri. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, tot vineri, procurorii Serviciului Teritorial Oradea al Direcţiei, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat o percheziție domiciliară în urma căreia au fost ridicate alte 11 pliculeţe cu cannabis (aproximativ 11 grame), pregătite pentru a fi comercializate, un cântar de precizie și un aparat de mărunțit mugurii de cannabis. 

Într-o informare transmisă de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, poliţiştii Antidrog arată că bihoreanul a fost reţinut, vineri, pentru o perioadă de 24 de ore, sub acuzațiile de trafic internaţional de droguri de risc, respectiv trafic de droguri de risc în formă continuată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.