Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş au finalizat ancheta în cazul unui tânăr din comuna Remetea acuzat că a pretins 200 euro de la patronii unei brutării ca să nu-i reclame la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bihor pentru o bucată de sârmă găsită într-o pungă cu pâine, dispunând trimiterea acestuia în judecată sub acuzaţia de şantaj.

Incidentul s-a petrecut la începutul acestui an, pe 17 ianuarie. Tânărul, Ovidiu Costea, 24 ani, l-a sunat pe unul din patronii brutăriei Mod Mel Prod SRL Roşia, Ovidiu Dumea şi l-a anunţat că a găsit o sârmă de cupru într-o pâine fabricată la brutăria societăţii, solicitându-i o întrevedere.

"Administratorul brutăriei şi asociatul acestuia s-au întâlnit în aceeaşi seară cu inculpatul. Acesta le-a arătat o fotografie cu câteva felii de pâine şi sârma, într-un ambalaj al societăţii şi le-a cerut 200 de euro pentru a nu-i reclama la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor. Părţile vătămate au refuzat să plătească şi i-au cerut să le aducă pâinea, după care s-au despărţit de inculpat, hotărâţi să sesizeze organele de poliţie", a explicat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău.

A doua zi, în urma reclamaţiei, poliţiştii au organizat o acţiune de prindere în flagrant a tânărului. Acesta a fost reţinut în momentul în care administratorul brutăriei i-a predat cele 8 bancnote de câte 100 de lei, acesta având asupra sa şi pâinea "cu sârmă". "Inculpatul a încercat să fugă, dar a fost prins de poliţişti", a spus Sabău.

Costea a fost reţinut pentru 24 de ore, însă magistraţii Judecătoriei Beiuş au respins solicitarea de arestare făcută pe numele lui de procurori, motiv pentru care a fost eliberat şi anchetat în libertate.

"În declaraţiile date, acesta a recunoscut în prima fază faptele pentru ca, ulterior, să pretindă că nu a cerut bani, ci i s-au oferit şi i-a acceptat pentru a-i da ajutor unei fetiţe bolnave, declaraţii care însă s-au dovedit neadevărate", a mai arătat prim-procurorul Parchetului Beiuş.

În caz că va fi condamnat, tânărul riscă o pedeapsă cu închisoarea între 6 luni şi 5 ani.