Un tânăr în vârstă de 20 ani din Tulca a fost reţinut pentru 24 de ore după ce, joi dimineaţă, după o noapte de beţie, a furat cheia unui Alfa Romeo și a pornit pe străzi.

Incidentul s-a produs în satul Ianoşda, comuna Mădăras, unde tânărul a petrecut împreună cu proprietarul maşinii chiar în casa acestuia. Spre dimineaţă, el a luat din buzunarul gazdei cheia maşinii parcate în faţa locuinţei acestuia, s-a urcat la volan şi a pornit la plimbare.

Pe drum, însă, a pierdut controlul asupra direcţiei, izbindu-se cu maşina de gardul unei case, abandonând apoi autoturismul şi a plecat.  

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, hoţul a fost prins de poliţiştii din Mădăras pe o stradă din Ianoşda, în urma verificărilor stabilindu-se că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. 

"În urma testării sale cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", se mai precizează în informarea Poliţiei. 

Ca urmare, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat, acum, pentru furt în scop de folosinţă, conducere a unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului. Ancheta este desfăşurată de poliţiştii din Cefa sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.