Un motociclist orădean de 23 ani a fost rănit grav, joi, după ce a fost acroşat de un autoturism „Şcoala” al şcolii de şoferi auto Goldiş, care nu i-a acordat prioritate în sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Calea Aradului şi Aviatorilor.

Accidentul a fost anunţat la 112 la ora 11.05, se precizează într-un comunicat transmis, joi după-amiaza de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

„Un bărbat de 53 de ani, din Oradea, în calitate de instructor auto, aflându-se în pregătirea unui cursant de 27 de ani, care era la volanul unui autoturism „Școală”, a acroşat o motocicletă condusă pe banda a doua de un tânăr de 23 de ani, din Oradea”, se spune în informare.

În urma impactului, conducătorul motocicletei a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic Judeţean Oradea. „Pacientul a suferit multiple traumatisme la nivelul toracelui, membrelor, inclusiv abdominale”, a explicat şeful SMURD - UPU Bihor, dr. Hadrian Borcea.

Potrivit medicului, din cauza traumatismelor abdominale, motociclistul a intrat imediat în sala de operaţie. „A fost nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru o posibilă leziune de splină. Pacientul a fost operat, iar în prezent starea lui este gravă, dar stabilă”, a spus Borcea.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea circumstanţelor exacte în care s-a produs accidentul.