Sportivul orădean Raul Benea, pugilistul celui mai nou club sportiv din Bihor, CS Benea Oradea, participă în această perioadă cu lotul naţional de cadeţi al României la un stagiu de pregătire în Ploieşti.

Orădeanul va rămâne în acest stagiu de pregătire până pe data de 22 mai, când va pleca spre Gheorgheni, unde va participa la un concurs ce va reuni la start tineri pugilişti din întreaga ţară, dar şi din mai multe ţări din Europa.

Openul Gheorgheniului, programat în perioada 22-28 mai, se doreşte a fi o competiţie pregătitoare pentru Campionatul European de cadeţi din această vară. Pentru lotul României va fi însă şi un criteriu de selecţie pentru formarea echipei ce va reprezenta ţara la Europene.

Raul Benea concurează la categoria 46 kg, unde îl are principal rival pe plan intern pe Edwin Petrea, de la CS Năvodari.

"Eu am mare încredere în acest tânăr sportiv. Are calităţi, care au fost văzute şi de antrenorul lotului naţional de cadeţi, Titi Tudor. De altfel, Raul a fost singurul selecţionat de antrenor la lotul naţional dintre cei care au pierdut la Cupa României. Eu cred că va avea o prestație frumoasă la Gheorghieni", a spus antrenorul sportivului orădean Viorel Crăciunea.