Judecătoria Beiuş a dispus arestarea pentru 29 de zile a unui bărbat din Pietroasa, anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş pentru viol.

Vasile Boloca, 30 de ani, este acuzat de procurori că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a băut 6 sticle de bere şi circa o jumătate de litru de coniac, a spart uşa unei femei de 49 de ani din localitate, pe care a bătut-o şi violat-o.

"Partea vătămată a încercat să se apere şi l-a lovit cu un obiect metalic, însă învinuitul i-a adresat injurii, i-a rupt hainele, după care a forţat-o să întreţină relaţii sexuale, iniţial pe jos, după care în dormitor, unde a târât-o împotriva voinţei ei, lovind-o cu pumnii în zona feţei şi a abdomenului", a explicat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, procurorul Adriana Ardelean.

Autorul violenţelor a fost prins de poliţişti sâmbătă, după ce victima lui s-a prezentat la Postul de Poliţie pentru a reclama agresiunea. Boloca a fost săltat de oamenii legii chiar din patul victimei, unde adormise imediat după consumarea actului sexual.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar duminică a fost prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş pentru audieri şi ulterior la Judecătoria Beiuş, care a emis pe numele lui un mandat de arestare.

În urma atacului, victima violatorului a ajuns în spital şi, potrivit medicilor legişti, va avea nevoie de cel puţin 25 de zile de îngrijiri medicale pentru a se reface.