Un taximetrist care efectua transport de persoane cu o dubiţă din faţa Gării CFR Oradea a fost inculpat pentru dare de mită de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor după ce a fost prins în flagrant încercând să corupă un poliţist care l-a găsit fără licenţă de transport

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cazul a pornit ca urmare a unui denunţ formulat luna trecută la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor chiar de poliţist, ofiţer în cadrul Serviciului judeţean Poliţie Transporturi Bihor.

Acesta le-a povestit colegilor de la DGA că transportatorul a încercat să-i ofere bani pentru a-l ierta de amenda care, pentru abaterea constatată este între 14.000 lei şi 18.000 lei. Deşi l-a refuzat de la bun început, orădeanul ar fi insistat şi l-a căutat, motiv pentru care a decis să tranşeze poveste, denunţându-l.

Ca urmare a delaţiunii, ofiţerii DGA Bihor au organizat, sub coordonarea procurorilor, o acţiune de flagrant, orădeanul fiind prins în momentul în care îi dădea poliţistului 100 de euro.

Reţinut şi condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, taximetristul a recunoscut fapta iar procurorii au decis să renunțe la trimiterea lui în judecată, optând pentru un acord de recunoaştere a vinovăţiei, procedură posibilă în cazul infracţiunilor pedepsite cu  amendă sau cel mult şapte ani de închisoare.

Potrivit acordului, şpăgarul s-ar putea alege cu o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani respectiv 60 de zile de muncă în folosul comunităţii plus confiscarea celor 100 de euro.

Decizia nu este, însă, definitivă. Dosarul va fi trimis în faţa instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi cu propunerea pentru cuantumul pedepsei şi forma de executare, instanţa fiind cea care decide dacă îl admite sau nu.