Trei persoane au fost rănite, marţi, în urma unui accident produs pe DN1, în localitatea Lugaşu de Jos, provocat de şoferul unui TIR care a pierdut controlul vehiculului din cauza vitezei.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, accidentul s-a produs la ora 7.40. Şoferul autotrenului, un orădean în vârstă de 43 de ani, conducea un ansamblul format din cap tractor şi semiremorcă pe direcția Aleșd - Oradea, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile carosabil umed și ploaie, iar într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcției.

TIR-ul a pătruns pe contrasens, unde s-a izbit de un autoturism condus regulamentar de un orădean în vârstă de 40 de ani, după care a acroşat un alt autoturism, condus de un salontan de 34 de ani. „În urma coliziunii, ansamblul de vehicule s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe partea stângă a direcției sale de deplasare”, se arată în comunicatul Poliţiei.

În urma accidentului rutier, două femei, de 30, respectiv 33 de ani, ambele din municipiul Oradea, pasagere în primul autoturism, dar și salontanul de la volanul celui de-al doilea autoturism, au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea.

"A rămas internat în spital numai un bărbat care a suferit o fractură de bazin. Cele două femei au fost evaluate în Unitatea de Primire a Urgenţelor şi au avut doar  leziuni uşoare. Au refuzat internarea", a declarat purtătorul de cuvânt al SMURD Bihor, dr. Alexandru Mateoc.