Cetăţeanul turc Kaymak Kayhan, 39 de ani, şoferul unui TIR înmatriculat în Franţa, a fost prins în noaptea de 5 spre 6 septembrie la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, din judeţul Arad, în timp ce încerca să treacă graniţa către Ungaria, folosind documente de identitate falsificate.

Potrivit unui comunicat făcut public sâmbătă de Biroul de presă al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), turcul a prezentat poliţiştilor de frontieră un paşaport fals, aparent emis de autorităţile bulgare pe numele Myumyunov Redzhep.

"Totodată, în urma controlului efectuat a fost găsită cantitatea de 56,51 de kg MDMA (3,4-methylenedioxy-N-methylamphetamine, o substanţă psihoactivă empatogenă din familia amfetaminelor, întâlnită sub formă de tablete sau capsule numite ecstasy - n.r.) (203.480 de comprimate), disimulată în pereţii autotrenului condus de cetăţeanul turc", se precizează în comunicat.

Șoferul a fost prezentat sâmbătă în faţa procurorilor DIICOT- Biroul Teritorial Arad, unde a fost pus sub urmărire penală pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic ilicit de droguri de mare risc.

Din verificările făcute de anchetatori rezultă că turcul a introdus drogurile în România pe 30 august, prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş, a transportat-o pe ruta Oradea - Bucureşti - Arad şi a încercat să o scoată apoi din ţară prin PTF Turnu.

"Procurorii DIICOT - BT Arad au solicitat astăzi Tribunalului Arad arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, solicitare care a fost admisă de Tribunalul Arad", se mai arată în comunicat.