Un camion încărcat cu 21 de tone de carne de pui destinată unei firme fantomă româneşti dată în consemn la frontieră a fost descoperită de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, într-o acţiune comună efectuată la sfârşitul săptămânii trecute în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, expeditorul fiind amendat cu 10.000 lei iar încărcătura confiscată, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Carnea a fost descoperită în timpul unei acţiuni comune a poliţiştilor de Investigare a Fraudelor şi a comisarilor Gărzii Financiare, într-un autocamion aparţinând unei societăţi comerciale poloneze. Marfa a fost încărcată la depozitul firmei din Polonia, iar ca destinatar figura o societate olandeză.

"Din declaraţiile şoferului a rezultat că urma să descarce marfa în România, la o societate comercială din Judeţul Ilfov, dată în consemn la frontieră întrucât există suspiciunea că nu funcţionează la sediul social", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor, poliţiştii au confiscat întreaga cantitate de carne pui în valoare totală de 232.155 lei iar societatea poloneză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.