Un camion încărcat cu 34,65 mc de cherestea de răşinoase transportate fără aviz de însoţire a mărfii a fost descoperit, miercuri, în comuna Borş, într-o acţiune a poliţiştilor de la Copartimentul Delicte Silvice al Inspectoratului de Poliţie Bihor.

Şoferul TIR-ului, un bărbat de 58 ani din Târgu Frumos, judeţul Iaşi, a rămas şi fără încărcătură şi fără semiremorcă, iar firma s-a ales cu o amendă de 10.000 lei.

"A fost confirscată întreaga cantitate de cherestea în valoare de 18.607 lei şi a fost predată în custodia Ocolului Silvic Oradea", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

În cadrul acţiunii, care s-a desfăşurat în colaborare cu poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Borş, poliţiştii au controlat şapte autovehicule care efectuau transport de material lemnos. Pentru neregulile constatate au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 20.000 lei.

Totodată, poliţiştii bihoreni au confiscat 34,65 metri cubi de cherestea şi alţi 5,5 metri cubi de material lemnos fără documente legale, în valoare totală de 19.240 lei.