Accidentul s-a petrecut în jurul orei 14.40 şi s-a soldat cu rănirea şoferului în vârstă de 36 de ani, angajat la firma Nutrientul Palota, cea care, de altfel, este şi proprietara autotrenului, precum şi cu îngreunarea circulaţiei spre Satu Mare, care a fost restricţionată de Poliţia Rutieră pe o singură bandă de mers.

"Cel mai probabil, judecând după urmele lăsate pe carosabil de roţi, cauza care a determinat producerea accidentului a fost viteza prea mare cu care şoferul autotrenului, venind de pe şoseaua de centură, a intrat în sensul giratoriu. Din această cauză, maşina a intrat cu roţile în bordurile trotuarului din partea dreaptă şi, probabil, şocul a determinat balansarea şi apoi răsturnarea capului tractor şi a remorcii-cisternă", a declarat pentru BIHOREANUL unul dintre agenţii Poliţiei Rutiere dislocaţi la faţa locului.

La locul accidentului a ajuns şi un reprezentant al societăţii Nutrientul Palota, care a declarat că şoferul abia pornise în cursă şi că încărcătura autotrenului, care are o capacitate de 24 de tone, consta în 16 tone de furaj pentru pui.

Cabina maşinii a fost avariată în proporţie de peste 60%, conform estimării făcute de reprezentantul firmei, iar cisterna, fabricată din mase plastice, a fost secţionată, o parte din încărcătură scurgându-se pe trotuar.

Martorii oculari afirmă că numai o minune a făcut ca accidentul să nu se transforme într-o tragedie. Locul în care acesta s-a produs era aglomerat cu maşini care se îndreptau spre ieşirea din oraş, iar la o distanţă de câţiva zeci de metri se află atât o staţie de autobuz, cât şi un loc unde în mod tradiţional navetiştii care lucrează în Oradea fac autostopul. „Dacă pe trotuar erau oameni sau dacă TIR-ul s-ar fi răsturnat pe partea stângă, unde circulau alte maşini, nu cred că ar fi scăpat cineva cu viaţă", a spus unul dintre martorii oculari.

În ce priveşte şoferul rănit al autotrenului, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de către un echipaj al SMURD, înainte ca la locul accidentului să ajungă echipajele Poliţiei Rutiere. Conform personalului Unităţii de Primire a Urgenţelor, bărbatul a suferit mai multe fracturi la nivelul feţei, dar viaţa sa nu este în pericol.

Circulaţia pe bulevardul Ştefan cel Mare se va desfăşura cu dificultate până când autotrenul va fi ridicat cu o macara de către reprezentanţii firmei Nutrientul Palota.