Tinerii sportivi de la  C.S. Tripa Salonta, Shogunul Oradea şi Palatul Copiilor Oradea s-au întors cu zece medalii de la ediția a 49-a a Campionatului European de Karate Wado-Kai, competiţie care s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, în perioada 11-13 noiembrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Organizată sub egida Federaţiei Române de Arte Marţiale (FRAM), competiţia a reunit 400 de sportivi din 18 ţări. Printre aceştia s-au aflat şi 8 sportivi bihoreni, proveniţi de la Clubul Sportiv Tripa Salonta, club aflat în parteneriat de colaborare cu centrul de performanţă Shogunul Oradea şi catedra de Karate Shotokan a Palatului Copiilor Oradea. 

După cum declară profesorul Ioan Vaida, antrenorul lor, ei au fost sprijiniţi în această participare de Federaţia Română de Arte Marţiale, Departamentul de Karate Wado-Kai, Clubul Shogunul, Palatul Copiilor Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, dar şi de părinţi.

Sportivii bihoreni au reuşit să-şi adjudece o medalie de aur, cinci medalii de argint şi patru de bronz.

Principalul performer a fost Denis Claudius Donea, care a cucerit medalia de aur şi implicit titlul de campion european, la proba de kumite individual, la categoria +50 kg minicadeţi. 

În posesia medaliilor de argint şi a titlurilor de vicecampioni continentali au intrat: Luca Lalescu la kumite individual – 68 kg juniori, tot el la kumite echipe juniori, Alexandru Arghiroiu la kumite echipe juniori, Sara Lipai şi Andreea Kela la kumite echipe junioare.

Campionat European Karate

În posesia medaliilor de bronz au intrat: Octavian Paul la kumite individual – 57 kg cadeţi, Andreea Kela la kumite individual – 57 kg junioare, Alexandru Foltuţ la kumite individual minicadeţi şi Ştefania Lipai la kumite individual + 50 kg minicadete.

„Toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără implicarea unor oameni minunaţi, cărora le mulţumim că sunt alături de noi. De asemenea, felicitări consilierilor tehnici: domnul Ioan Andrei Tripa, managerul de concurs, profesorului Ioan Vaida, domnişoarei Tania Florina Avram, care au participat în calitate arbitru, şi nu ultima dată felicitări antrenoarei de lot Elena Vaida", a transmis clubul bihorean, într-un comunicat.

De precizat faptul că deschiderea oficială a Campionatului European de Karate Wado-Kai de la Bucureşti a fost oficiată de Florentin Marinescu - 10 Dan, preşedinte al Federaţiei Române de Arte Marţiale şi de promotorul şi pionerul wado-kai România, preşedintele de departament, Tchabass Frederico Tavares - 7 Dan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!