Proces pe repede - înainte în cazul tânărului din Dobreşti, Călin Ciurar, arestat pe 10 noiembrie anul trecut după ce procurorii DIICOT Oradea şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Bihor l-au prins în flagrant în timp ce vindea 400 de pastile de ecstasy unui investigator sub acoperire .

Călin Ciurar a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie, iar marţi, la nici 3 luni de la începerea anchetei, Tribunalul Bihor a şi pronunţat primul verdict în caz, dispunând condamnarea tânărului la 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe un termen de 4 ani.

"Instanţa a avut în vedere faptul că Ciurar şi-a recunoscut faptele descrise în rechizitoriu şi a ales să fie judecat după procedura simplificată", a explicat pentru BIHOREANUL avocatul său, Ionuţ Iştoc, referindu-se la faptul că această procedură permite, pe de o parte, reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, iar pe de alta scurtarea semnificativă a duratei procesului.

Cert este că, pe lângă pedeapsa principală, Ciurar mai are interdicţie de a-şi exercita drepturile civile pe o perioadă de 2 ani, obligaţia de a participa la programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizaţii comunitare şi trebuie să execute nu mai puţin de 100 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Soluţia, pronunţată marţi de Tribunalul Bihor, nu este, însă, definitivă, existând posibilitatea ca procurorii DIICOT sau chiar Ciurar să o atace cu apel care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Până la verdictul final, însă Călin Ciurar a scăpat din arest.