Un tânăr de 29 de ani din Oradea a fost rănit şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, miercuri după-amiaza, după ce autoutilitara pe care o conducea a fost lovită de un tren la trecerea de cale ferată de pe Drumul Santăului din Oradea.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat că accidentul s-a produs din cauza şoferului autoutilitarei, care nu a acordat prioritate trenului la trecerea de cale ferată.

"Şoferul nu a respectat trei indicatoare rutiere care erau montate în apropierea trecerii la nivel de cale ferată: indicatorul "Oprire", Crucea Sfântului Andrei şi un indicator de atenţionare "Atenţie la tren". În urma accidentului, orădeanul a fost rănit şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean Oradea", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD, preluarea şi transportarea victimei la spital a fost îngreunată de un alt accident petrecut pe Drumul Santăului, unde un TIR s-a răsturnat, fiind al doilea ajuns în această situaţie miercuri după amiază, din cauza zăpezii.

"Un autotren s-a răsturnat şi a blocat ambele sensuri de circulaţie. Echipajul medical a fost obligat să meargă pe un drum ocolitor pentru a ajunge la rănit. Din fericire, a fost rănit uşor. Are un traumatism cranio-cerebral care va necesita investigare însă, în rest leziunile sunt minore", a declarat şeful SMURD.