Strada Evreilor Deportaţi din Oradea se va închide peste weekend pe tronsonul dintre străzile Horea şi Armatei Române.

Restricţiile de circulaţie vor intra în vigoare seară, la ora 19, şi vor fi valabile până luni dimineaţă, la ora 6.

Circulația se va închide pe tronsonul cuprins între străzile Ion Vidu şi Avram Iancu, după cum a anunţat miercuri după-amiază, printr-un comunicat de presă, Primăria Oradea.

Măsura va fi luată la cererea Companiei de Apă Oradea. "Motivul restricţiei de circulaţie: realizarea unor lucrări de canalizare apărute în urma unei avarii a reţelelor de apă, în cursul lucrării de investiţii ce se derulează în zonă", se precizează în comunicat.

Șoferii care vin dinspre zona Nufărul - Cantemir spre centrul oraşului sunt îndemnaţi să folosească rutele ocolitoare.

Astfel, în loc să intre în sensul giratoriu de la capătul Horea, aceştia vor vira la stânga pe strada Ion Vidu, pentru a intra apoi, la dreapta, pe strada Coziei (paralelă cu Evreilor Deportaţi), de unde vor putea ieşi în strada Armatei Române.

O rută similară o va constitui direcţia străzilor Cloşca (paralelă cu Horea) cu continuare pe Coziei şi ieşire în Armatei Române.

În sens opus, dinspre zona centrală spre Parcul 22 Decembrie ori strada Dimitrie Cantemir, şoferii nu vor mai putea vira la stânga la ieşirea de pe strada Avram Iancu, ci vor fi obligaţi să ruleze înainte pe strada Armatei Române.