Urșii continuă să dea târcoale prin zonele locuite ale județului Bihor. Vineri noaptea, localnicii din zona Sărand, comuna Copăcel, au primit un mesaj de atenționare, prin care li se spunea să nu iasă din case, căci a fost semnalată prezența unui urs.

„Alertă extremă. A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Sărand! Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să-l hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie. ISU BH”, a fost conținutului mesajul primit de locuitorii.

Mesajul a fost trimis la ora 23.14 de ISU Crișana, au confirmat sâmbătă pentru BIHOREANUL reprezentanții ISU Crișana. 

La finalul săptămânii trecute, un bihorean din localitatea Felcheriu, comuna Oșorhei, s-a trezit cu un urs în ogradă, care i-a fugărit oile, dar a fost alungat până la urmă de câini. Proprietarul fermei spunea că animalul era un exemplar tânăr și avea peste 100 de kilograme.

În această vară, exemplare de urşi au fost văzuţi şi în Paleu, precum şi în Vârciorog. Animalele se apropie de zonele locuite pentru că în pădurile din apropiere nu îşi găsesc hrana necesară, au arătat specialiştii consultaţi de BIHOREANUL, părerea unanimă a acestora fiind că animalele au fost relocate clandestin din alte zone ale ţării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!