Curtea de Apel Oradea a dispus, luni, arestarea pe 10 zile a unui cetăţean vietnamez rezident în Salonta, pe numele căruia autorităţile ungare au emis mandat european de arestare.

Conform mandatului, bărbatul, Nguyen Hun Thien, 30 ani, cu drept de şedere temporară în România şi rezident în municipiul Salonta, a fost condamnat în Ungaria pentru deţinere şi comercializare de droguri.

În urma dezbaterilor, magistraţii au amânat însă predarea vietnamezului doarece acesta a declarat în faţa instanţei că este nevinovat iar faptele din Ungaria ar fi fost comise de o altă persoană care i-ar fi furat identitatea.

"Instanţa a solicitat autorităţilor ungare să comunice datele de identificare ale persoanei condamnate şi eventualele amprente pentru a fi comparate cu cele ale cetăţeanului reţinut la Salonta", a declarat pentru BIHOREANUL grefiera Cornelia Precup din cadrul Biroului de Presă a Curţii de Apel Oradea.

Potrivit acesteia, până la comunicarea datelor, instanţa a emis pe numele cetăţeanului vietnamez un mandat de arestare pentru 10 zile.