Formidabil câte asemănări sunt între Unchiu' Maghiar şi Maica Mina! Unii îi consideră binefăcători, în vreme ce alţii îi acuză de flagrante încălcări ale legalităţii. Până şi cariera şi-au început-o împreună, atunci când, pe nişte terenuri şmecherite de la Primărie, s-a clădit Mănăstirea Sfintei Cruci.

Din păcate, legea, care ar fi trebuit să fie fermă, s-a blegit brusc şi i-a permis Maicii Mina să comită şi alte acţiuni dubioase. S-a înstăpânit, împreună cu 40 de văcuţe, pe un teren care a fost al Armatei şi trebuia să revină oraşului, ba - mai mult - a pus acolo şi temelia unei mănăstiri, fără pic de autorizaţie de construcţie.

Acum mănăstirea e târâtă într-un scandal cu spălare de bani, ceea ce numai bine nu face Bisericii Ortodoxe, aflate în Postul Paştelui. Când e vorba să dea socoteală, oamenii în sutană declară că se supun doar judecăţii divine. Posibil, dar nu e corect ca atunci când faci ilegalităţi să nu te supui legilor Statului, iar în rest să stai cu mâna întinsă la acelaşi Stat pentru bani de salarii şi catedrale.

Cât despre compensarea faptelor rele cu cele bune, aici numai bunul Dumnezeu poate şti care e drumul cel drept. Mulţi zic că Unchiu' şi Maica Mina, pe lângă greşeli, au făcut şi fapte minunate. Aşa o fi. În fond, un individ care siluieşte o femeie poate fi şi acuzat de viol, dar şi felicitat că a făcut o ispravă bună, dacă victima a avut orgasm.