Pasajele supraterane peste şoseaua de centură încep să capete contur. Primăria a primit săptămâna aceasta acordul oficial al Comisiei Europene pentru construirea celor două pasaje supraterane care vor lega cartierul Grigorescu de oraş în dreptul străzilor Ciheiului şi Nojoridului.

Investiţiile, evaluate la circa 15 milioane euro, vor fi derulate de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în baza documentaţiilor tehnice finanţate de municipalitatea orădeană.

"Suntem foarte interesaţi ca aceste lucrări să se facă pentru că, odată finalizate, circulaţia pe şoseaua de centură se va fluidiza", a spus primarul Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, reprezentanţii municipalităţii vor depune săptămâna viitoare la sediul CNADNR proiectele celor două pasaje, procedurile de licitaţie urmând să se desfăşoare în următoarele două luni.

Până la sfârşitul acestui an Primăria intenţionează să deschidă nu mai puţin de cinci şantiere pe şoseaua de centură. Pe lângă aceste lucrări urmează să mai fie construite alte două pasaje peste giraţiile din Calea Aradului şi strada Nufărului şi un al treilea peste linia ferată în zona Nufărul. Acesta din urmă a fost adjudecat de firma Strabag pentru suma de 5 milioane euro, investiţia urmând să înceapă undeva în primăvara acestui an.