Cu voturile reprezentanților PNL și UDMR, cei ai PSD abținându-se, Consiliul Județean Bihor a aprobat, în cadrul reuniunii de luni, rezultatul licitației organizate pentru desemnarea investitorului care va construi terminalul Cargo al Aeroportului din Oradea.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, licitația a fost câștigată de CTPark Iota SRL, companie ce face parte dintr-un conglomerat care s-a impus ca fiind cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și centre logistice din Europa Centrală și de Est.

CTPark Iota SRL s-a obligat să investească pentru construirea terminalului de mărfuri al Aeroportului orădean suma totală de 32,078 milioane euro și să achite câte 25 euro pentru fiecare din cei 134.800 metri pătrați ai terenului, în schimbul dreptului de a folosi infrastructura Cargo timp de 25 de ani.

De asemenea, conform CJ Bihor, prin construirea terminalului de mărfuri nu este satisfăcută doar necesitatea unor companii de a face importuri și exporturi pe cale aeriană, ci vor și fi create 100 de noi locuri de muncă.

Terminalul Cargo va fi construit pe un teren pe care CJ Bihor l-a primit de la Ministerul Apărării în anul 2013, cu obligația ca în cel mult 10 ani să construiască terminalul, în caz contrar terenul, care fusese folosit ca tancodrom, urmând să fie restituit.

Proiectul asumat de CTPark Iota presupune construirea unor clădiri (depozite, hangar), realizarea căii de rulare, a platformei de acces, rulare și garare a aeronavelor, respectiv acces auto, precum și a platformei de garare aferentă terminalului pentru mărfuri.

Potrivit președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan, contractul cu această firmă va fi semnat luni, 30 august, după care pot începe lucrările efective.