Procurorii orădeni au trimis în judecată, săptămâna trecută, o „felie” din dosarul pornit în vara lui 2022 după un atac al golanilor din Oncea, care au încercat să dea foc casei din Oradea a afaceristului Mihai Gabor, alias Grecu’, dar au fost fugăriţi de câini, abandonându-și sticlele cu cocktailul Molotov la colţul gardului.

Dintru început, poliţiştii au suspectat că în spatele atacului ar sta Romulus Markovics, alias Romi Neguş (foto stânga), şi Mihai Borciu, fin de cununie al lui Grecu, cu care acesta din urmă era în duşmănie. Însă cei doi, care se declarau „oameni serioşi” şi negau vehement implicarea, n-au ajuns inculpați.

Singurul trimis în judecată e şoferul care a transportat incendiatorul până lângă casa lui Grecu’ şi apoi l-a dus câteva străzi mai încolo, anchetatorii consemnând în rechizitoriu că pasagerul a rămas, culmea, „autor necunoscut”. O fantomă.

Şoferul nu-i nici el dintre băieţii buni, după cum a constatat Bihorel: îl cheamă Laviniu Olar (foto dreapta) şi în 2016 a fost condamnat cu suspendare pentru trafic de droguri de mare risc şi deţinere pentru consum propriu.

Olar este cumnat şi naş de cununie al „omului serios” Romi Neguş, dar, desigur, asta e doar o coincidență...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!