Interlopi, recuperatori şi poliţişti deopotrivă caută, de mai bine de o lună, bolidul Loredanei Enache, fosta soţie a luptătorului K1 Alexandru Lungu.

Maşina cu pricina e un Audi Q7 argintiu şi o ştie întregul oraş. Poartă lângă numărul de înmatriculare însemnele MMA, de la Mixed Martial Art, sportul practicat de Lungu, şi a fost primită cadou de Loredana în urmă cu un an de la fostul ei soţ. Nu s-a bucurat însă prea mult de ea. I-a fost furată, printre suspecţi numărându-se Monica şi Denisa Bocşa, soţia respectiv fiica celebrului hoţ de maşini de lux Ovidiu Bocşa!

Vizită cu ghinion

01 Loredana Enache.jpgPlecată mai mult la Budapesta, unde locuieşte împreună cu actualul ei prieten, Sorin Rădeanu, un cunoscut interlop din anturajul patronilor Super Security, Mihai "Grecu" Gabor şi Aurel Gavriş, cap al unei filiere de clonări de carduri, Loredana Enache a decis la sfârşitul lunii noiembrie să vină cu bolidul la Oradea pentru a-i face un schimb de ulei.

În timpul vizitei, însă, maşina a dispărut. I-a fost furată, în seara zilei de 1 decembrie, dintr-o parcare, în apropierea unui salon de frumuseţe de pe bulevardul Dacia. "Maşina nu a fost parcată la vedere. Era între blocuri, într-o parcare, între alte maşini. Acolo a fost toată după-amiaza, cât am stat la coafor. Seara, la 8, când am ieşit, nu mai era. Am sunat imediat la Poliţie", spune tânăra.

Cercul de suspecţi

Din start, bănuiala păgubaşei a fost că maşina, care valorează aproximativ 40.000 euro, a fost furată la pont. Puţină lume ştia că venise cu ea la Oradea şi, în plus, era dotată cu un sistem avansat antifurt, neputând fi deschisă decât cu cheia proprie ori cu un aparat special de decodat, deţinut de puţini hoţi de maşini de lux din România.

În prima fază, a crezut că a fost victima răzbunării fostului ei soţ, luptătorul K1 Alexandru Lungu, care-i făcuse cadou bolidul în timpul mariajului şi de care s-a despărţit în urma unui divorţ cu scântei. Însă acesta a negat vehement.

Lungu.jpg"Au profitat de faptul că noi eram despărţiţi şi toată lumea va crede că eu m-am răzbunat. Dar e o prostie. Eu am luat maşina ca ea şi copilul meu să fie în siguranţă atunci când călătoresc. I-am lăsat-o de bunăvoie după divorţ. Dacă nu voiam, o luam înapoi. Am fost la Poliţie, am dat declaraţii, m-am oferit să mă pun la detector şi chiar să o ajut să o recupereze. Am dat telefoane, m-am interesat pe la cunoştinţe, dar deocamdată nu am reuşit să aflu mare lucru", spune Sandu (foto), convins că, atunci când a luat maşina, hoţul nu a ştiut a cui este. "Părerea mea e că acum se tem să o dea, chiar şi cu răscumpărare", spune sportivul.

"Filată" de prietene

Principalele suspecte prezentate de Loredana Poliţiei sunt, însă, fostele ei prietene, Monica şi Denisa Bocşa, soţia respectiv fiica celebrului hoţ de maşini Ovidiu Bocşa, încarcerat tot pentru furturi de maşini de lux. Cele două au avut acces luni de zile la cheile maşinii şi chiar au circulat cu aceasta în mai multe rânduri, deoarece după despărţirea de fostul ei soţ, Loredana a stat o vreme în locuinţa lor.

Relaţia s-a stricat cu o lună înainte de dispariţia maşinii pentru că, după cum declară Loredana, femeile au refuzat să-i returneze 6.000 de euro, pe care îi luaseră cu împrumut. Supărată, a rupt legătura cu ele şi le-a sunat doar înainte de vizita din decembrie, când le-a spus că vine în ţară şi le-a cerut din nou să-i înapoieze banii.

"Când m-am întors la Oradea, am locuit în casa tatălui meu. Ciudat este însă că, deşi eram certate, Denisa m-a tot sunat să mă întrebe unde sunt, ce fac, mi-a tot dat întâlniri, să mă împace. Parcă mă tot urmărea. În seara în care maşina a fost furată, aflând că sunt la coafor, au venit amândouă acolo, ceea ce a fost iar foarte ciudat. Denisa a şi fost până la maşină, i-am dat cheile să îmi aducă ţigările. Iar când am plecat, ele n-au mai venit, au zis că rămân la coafor, deşi nici nu aveau programare", spune Loredana.

Recuperare cât o datorie

Suspiciunile sunt amplificate şi de faptul că, de când cu încarcerarea lui Bocşa, cele două au probleme financiare şi cunosc hoţi de maşini din vestul ţării cărora puteau să le dea pontul. În plus, după incident, femeile nu i-au mai răspuns Loredanei la apeluri, pentru ca, mai apoi, să o sune şi să-i spună că au găsit pe cineva care să-i recupereze maşina în schimbul a 6.000 de euro. Adică tocmai suma pe care i-o datorau!

Cert este, însă, că mama şi fiica neagă implicarea în furt. Audiate de poliţişti, au respins acuzaţiile dar, pe de altă parte, au refuzat să se supună testului poligraf care le-ar fi întărit declaraţia. "Au spus că nu au făcut testul poligraf nici pentru Ovi şi nu o vor face nici în acest caz. Pe de altă parte, nici probe nu avem împotriva lor. Sunt în cercul de suspecţi şi atât", spun poliţiştii.

"Nesimţire"

Denisa Bocşa e foc şi pară. "Femeia aceea are probleme mintale. Adică i-am fost prietenă şi am ţinut-o în casă 4 luni, când alţii nu voiau să audă de ea. A dormit în pat cu mine, i-am luat apărarea, i-am îngrijit copilul, iar acum a ajuns să mă acuze de astfel de aberaţii. Nesimţire, e puţin zis. Eu nu cred că am circulat mai mult de 10 minute cu maşina ei, pe când ea a umblat non-stop cu a mea".

Tânăra susţine că datoria la care face referire Loredana nici măcar nu există. "De unde să aibă ea 6.000 de euro să-mi fi dat? Dacă avea banii ăia, îşi lua chirie, nu stătea la noi. Nu îi datorăm nimic, nici eu şi nici mama mea", spune fata care declară, totodată, că de când cu incidentul, persoane necunoscute au încercat să o răpească, mai mult ca sigur "la comanda Loredanei sau a unui apropiat de-al ei".

"Pe 3 decembrie, în timp ce eram la o prietenă pe strada Henrik Ibsen, în faţa locuinţei au venit patru bărbaţi, dintre care unul cu cagulă. Sunt convinsă că au fost puşi de ea sau de cel cu care stă. Am şi depus plângere la Poliţie. Oricum, nu avem nicio legătură cu dispariţia maşinii. E absurd. Nici măcar nu cunoaştem pe cineva. De când a fost închis tatăl meu, parcă am fi paria, nu mai vorbeşte nimeni cu noi", pretinde Denisa.

Una peste alta, deşi a fost dată în urmărire de poliţişti, de prietenii lui Lungu dar şi de interlopii lui Grecu şi ai lui Rădeanu, bolidul Loredanei rămâne de negăsit. Se spune că maşina ar fi fost furată de un hoţ din Timişoara care, speriat de ce-l aşteaptă dacă va fi descoperit şi convins că nu mai poate spera la bani din răscumpărare, a decis să o vândă, mai departe, în Bucureşti, pentru piese de schimb. Deci, la ora asta, s-ar putea să fie bucăţele...


08 Ovidiu Bocsa.jpgPROLIFIC
După gratii

Ovidiu Mircea Bocşa (foto) este capul unei reţele de hoţi de maşini de lux care activează de mai bine de 10 ani în nord-vestul ţării şi a fost încarcerat la sfârşitul lunii august, pentru o condamnare de 7 ani pe care a încasat-o împreună cu un alt hoţ de maşini, Cătălin Bixa, pentru furtul unor autoturisme de lux şi vânzarea acestora pe acte falsificate.

De asemenea, Bocşa mai e anchetat în prezent într-un dosar privind mai multe furturi de maşini pe care le-a comis în judeţele Cluj, Satu Mare,  Alba şi Bistriţa Năsăud. De-a lungul anilor, a fost implicat în numeroase furturi de maşini, printre victimele sale fiind şi celebrul Uţu Rohozneanu, lider al lumii interlope arădene, căruia în 2001 i-a sustras un Mitsubishi Pajero împreună cu alţi doi hoţi de maşini, Horia Chiş şi Florian Zaharia.