Înmulțirea infectărilor cu SARS-CoV-2 determină autoritățile sanitare să ia măsuri menite pentru ca persoanele confirmate cu virusul să beneficieze de tratament, gratuit, cât mai repede după testare, așa încât starea lor de sănătate să nu se agraveze. Concret, DSP Bihor a actualizat lista centrelor de evaluare pentru bolnavii Covid și a aprobat extinderea programului de lucru a acestora.

Potrivit unei informări făcute pe site-ul instituției, dacă până miercuri în Oradea funcționau două astfel de centre, la Spitalul Pelican (clădirea din strada Coposu) și la Clinica Davidescu (din strada Doja), de joi, 21 iulie, acestora li s-a mai adăugat încă un centru, la Spitalul CFR (strada Republicii).

Centrul de la Pelican are program de lunea până vinerea între orele 8.00 și 16.00, cel de la Spitalul CFR între 8.00 și 12.00, iar cel de la Clinica Davidescu de luna până vinerea de la 8.00 la 13.00.

În județ, funcționează centre de evaluare pentru persoanele cu Covid la Spitalul Municipal din Beiuș (staționarul II din strada Garofiței, de lunea până vinerea între orele 8.00 – 15.00), la cel din Marghita (lunea – vinerea, orele 10.00 – 14.00), precum și la Spitalul Orășenesc din Ștei (lunea – vinerea, orele 7.00 – 15.00).

„Toate persoanele confirmate cu Covid se pot adresa centrelor de evaluare, unde primesc gratuit atât consultații de specialitate, cât și medicamente specifice, pe loc, fără a trebui să achite nicio coplată sau să meargă la farmacie”, a explicat joi pentru BIHOREANUL directorul executiv al DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, tot ca urmare a creșterii accelerate a cazurilor de Covid din Bihor, conducerea Spitalului Județean a decis restricționarea programului de vizitare a bolnavilor internați la doar 3 zile pe săptămână și doar câte o oră, precum și obligarea vizitatorilor de a purta mască și echipament de protecție.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!