După ce sâmbătă, la vama Nădlac I, capătul culoarului de tranzit creat de autorităţile maghiare în contextul pandemiei, s-au aglomerat sute de români, ungurii au aprobat deschiderea unui nou punct de trecere.

„În vederea fluidizării traficului la graniţa dintre România şi Ungaria, Poliţia de Frontieră Română a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria, pentru a permite cetăţenilor români tranzitarea Ungariei şi efectuarea formalităţilor de frontieră, atât pe sensul de ieşire din România, cât şi pe sensul de intrare în ţară, şi prin PTF Borş, judeţul Bihor, în intervalul 7.00 - 1.00 (ora României)”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Poliţia de Frontieră.

Aşadar, românii care vin din străinătate nu vor trebui să intre în ţară doar pe la Nădlac I, ci vor putea veni şi prin Borş, astfel încât să nu se mai formeze o aglomeraţie precum cea de sâmbătă.

Poliţia de Frontieră reaminteşte că, în continuare, persoanele care se prezintă la frontieră trebuie să treacă printr-o procedură anume, mai precis sunt preluate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, pentru completarea unei declaraţii pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic. Începând din 15 mai, persoanele care vin din străinătate trebuie să meargă în izolare la domiciliu.

La ieşirea din ţară, autorităţile maghiare permit intrarea în Ungaria numai după evaluarea stării de sănătate şi după prezentarea unor documente care să ateste certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie.