Complexul comecial Era Shopping Park Oradea a găzduit în weekend una dintre cele mai importante competiţii internaţonale de şah din ultimii ani din judeţul Bihor. Este vorba de prima ediţie internaţională a Cupei Electrofor, competiţie de şah rapid, rezervată atât amatorilor, cât şi jucătorilor legitimaţi.

Organizat de Asociaţia Sportivă Carţiş For Sport Oradea, împreună cu partenerii Era Shopping Park Oradea şi firma Qubiz SRL, concursul a reunit la start 86 de jucători, proveniţi din trei ţări, Ungaria, România şi Ucraina.

Dintre aceştia apropximativ 25 au fost din Oradea, iar ceilalţi din ţară au provenit din Bucureşti, Ploieşti, Arad, Târgu Mureş, Timişoara, Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca şi Lipova.

Aşa cum era de aşteptat, concursul a fost câştigat de ungurul Balogh Imre, principalul favorit, care şi-a adjudecat 8,5 puncte. Pe locul II s-a situat Marius Cristian Cherecheş, care a reprezentat tot Ungaria, cu 7,5 puncte, în timp ce cea de-a treia treaptă a podiumului a fost ocupată de arădeanul Ervin Mozes, care a acumulat 7 puncte.

Dintre orădeni cel mai bine s-a situat Csilcser Laszlo, de la Crişul, pe locul 8, cu 6,5 puncte. Următorul orădean a fost Victor-Paul Caba, de la CSS Gândirea, cu 6 puncte acumulate.

Dan Carţiş, unul dintre organizatori, care a concurat şi el şi a reprezentat SC Universitatea AGORA Sport C, a acumulat 4,5 puncte şi s-a clasat pe poziţia a 41-a.