Radu Bitea a fost reales pentru un nou mandat de patru ani în funcția de președinte al Asociației Județene de Fotbal Bihor, în cadrul Adunării Generale care a avut loc, luni, la Arena Antonio Alexe. Bitea a fost singurul candidat pentru funcţie, după ce dosarul fostului fotbalist Zeno Bundea a fost respins.

Alegeri cu oaspeţi

Din partea Federaţiei Române de Fotbal au fost prezenţi vicepreşedintele Octavian Goga (totodată preşedintele AJF Braşov) şi secretarul general Gabriel Bodescu.

Evenimentul a reunit şi delegaţii din partea unor AJF-uri din zona de Vest: Alba (preşedinte Cristian Petropoulos), Arad (preşedinte Răzvan Cadar şi secretar Vasile Rad), Hunedoara (preşedinte Cristian Petrean), Sălaj (preşedinte Daniel Sabau şi preşedinte CJA Gabriel Barjac), Satu Mare (Ovidiu Mazilu şi Sergiu Neichi - reprezentanţi) şi Timiş (preşedinte Romeo Malac şi vicepreşedinte Ionel Poclid).

Aceste delegaţii "au fost şi ele prezente ca semn de bună colaborare şi sprijin reciproc între forurile fotbalistice judeţene", după cum a precizat preşedintele reales al AJF Bihor, Radu Bitea.

O singură abţinere

În ceea ce priveşte desfăşurarea alegerilor, din cei 62 de delegaţi cu drept de vot, au fost prezenţi 57, fapt care a făcut ca şedinţa să fie statutară.

În urma alegerilor, Radu Traian Bitea a fost reales şi a obţinut un nou mandat de 4 ani în funcţia de preşedinte AJF Bihor. Acesta va colabora în continuare cu aceeaşi echipă, mizând pe Ştefan Gallovits - presedinte CJA, Petru Boros - secretar şi Gheorghe Rusu - director de competitii.

Valentin Vesa şi Constantin Sabău au fost aleşi în funcţiile de vicepreşedinte, Ciprian Fogarasi va fi reprezentantul echipelor de Liga a 4-a, Alin Durgheu - reprezentantul echipelor de Liga a 5-a, iar Dorin Mudura - reprezentantul echipelor de copii şi juniori în Comitetul Executiv.

Toate punctele trecute pe ordinea de zi au fost aprobate cu unanimitate de voturi, mai puţin alegerea preşedintelui şi raportul cenzorilor la care s-a înregistrat câte o abţinere.

"Împreună cu echipa pe care o coordonez, suntem conştienţi că ne aşteaptă un mandat mai greu, decât cel precedent, date fiind vremurile dificile pe care le trăim. Vom continua proiectele începute şi vom munci din greu pentru a reporni fotbalul amator. Vom face lobby la autoriăţile locale pentru sprijinirea fotbalului, aducând ca exemple judeţele învecinate, unde acest tip de finanţare functioneaza deja", a mai spus Bitea.