Combustibilul folosit de Penitenciarul Oradea pentru prepararea hranei deţinuţilor a declanşat joi polemici aprinse în Consiliul Local. Aleşii orădenilor au aprobat racordarea la reţeaua Distrigaz a imobilului din Parcul Traian nr. 3, în ciuda opoziţiei reprezentanţilor PSD.

Consilierul local Adrian Stângă a acuzat municipalitatea că îşi încalcă propriile reguli şi permite racordarea la gaz a unor consumatori situaţi în zona unitară de încălzire rezervată exclusiv sistemului de încălzire în regim centralizat gestionat de termoficare.

"Încurajez toţi orădenii să solicite conectarea la Distrigaz", a declarat Stângă. Consilierul consideră racordările la reţeaua de gaz sub pretextul folosirii acestuia la prepararea hranei ca fiind "conectări mascate", altfel interzise orădenilor.

Social-democratul nu s-a lăsat convins nici de argumentele primarului Ilie Bolojan care a invocat că "Penitenciarul pregăteşte hrana cu motorină" nici documentele supuse atenţiei Consiliului Local care arată că instituţia este în continuare consumator al sistemului de termoficare.

"Le propun orădenilor să se debranşeze", a spus Stângă, care, în final, a votat alături de colegi proiectul de hotărâre.

De altfel, în ciuda opoziţiei declarative a PSD, aleşii orădenilor au mai hotărât de fiecare dată cu unaniminate de voturi, racordarea la gaz şi a altor consumatori. Aceştia sunt situaţi pe străzile Ovid Densusianu, Calea Aradului, Eftimie Murgu, Ion Raţiu sau Anton Bacalbaşa şi nu sunt racordaţi la reţeaua de termoficare a oraşului.