Şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Adriana Pirte, inculpată pentru 15 infracţiuni de luare de mită, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, a fost trimisă în judecată, joi, procesul urmând să se desfăşoare în prima etapă la Tribunalul Bihor.

Universitara, arestată preventiv pe 10 februarie, urmează să înceapă procesul în arest la domiciliu, după ce, luni, Curtea de Apel Oradea a decis înlocuirea măsurii iniţiale, Pirte având interdicţia de a lua legătura cu martorii din dosar şi familiile acestora.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Adriana Pirte a fost reținută pe 9 februarie și arestată o zi mai târziu la propunerea procurorilor de la Parchetul Bihor, care o acuză că, "în exercitarea atribuţiilor funcţiei didactice de profesor universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, în perioada mai - septembrie 2016, a primit sume cuprinse între 50 şi 400 euro, precum şi diverse bunuri - parfum, bijuterii - cu titlu de mită, de la mai mulţi studenţi, pentru promovarea examenelor la disciplinele la care inculpata este titular al cursurilor de învăţământ".

Procurorii o cercetează, încă, pe colega universitarei, şefa de lucrări Camelia Dalai, pentru 6 infracţiuni de luare de mită şi 2 fapte conexe infracţiunilor de corupţie, acuzând-o că, în perioada mai - septembrie 2016, ar fi primit sume între 300 lei și 100 euro, dar şi cosmetice, cafea și un stilou, de la 6 studenți, pentru a-i promova la examenul de la disciplina “Protetică dentară”.

Camelia Dalai a fost arestată preventiv pe 14 februarie, iar din 20 februarie Curtea de Apel Oradea a decis să înlocuiască măsura cu controlul judiciar pentru 60 de zile. 

Citiţi mai multe despre acuzele care li se aduc celor două cadre universitare în articolul: Bolnavi de șpagă. Cum vindeau profesorii de la Medicină examenele studenţilor