Şefa de lucrări Camelia Dalai, de la de la Departamentul de Medicină Dentară al Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) Oradea, reţinută, luni, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, a fost arestată preventiv, marţi, pentru 20 de zile.

Măsura a fost dispusă, marţi, de Tribunalul Bihor, la solicitarea procurorilor care o anchetează pe Dalai pentru 6 infracţiuni de luare de mită şi 2 fapte conexe infracţiunilor de corupţie.

Soluţia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Oradea atât de procurori, care au solicitat arestarea universitarei pentru 30 de zile, dar şi de apărătorii Cameliei Dalai, care au cerut anchetarea ei în stare de libertate.

Dalai este acuzată că, în perioada mai – septembrie 2016, ar fi primit sume între 300 lei și 100 euro, dar şi cosmetice, cafea și un stilou, de la 6 studenți, pentru a-i promova la examenul de la disciplina “Protetică dentară”.

De asemenea, la sesiunea de examene din luna iunie 2016, universitara s-ar fi folosit de funcția sa şi ar fi încredințat către doi studenți subiecte de examen rezolvate pentru ca aceștia să ia note maxime și să poată intra în următorul an pe locuri bugetate.

Ancheta în cazul şefei de lucrări Dalai, realizată de procurorii Parchetului Bihor în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Infracţiunilor Economice Bihor, se desfăşoară în paralel cu cea declanşată pe numele șefei Departamentului de Medicină Dentară a FMF, Adriana Pirte, inculpată pentru 15 infracţiuni de luare de mită.

De altfel, Pirte a şi fost arestată, vinerea trecută, pentru o perioadă de 30 de zile, măsură care, la fel ca în cazul colegei ei, nu este încă definitivă.

Citiți amănunte despre acuzațiile aduse celor două cadre universitare ale Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, în articolul: Epidemie de mită!