Răspunde la numele de Funeriu, dar prietenii îi spun Funny, probabil pentru modul caraghios în care conduce ministerul Învăţământului. Omul are idei: şcoala generală să înceapă din stadiul intrauterin, liceul să fie de trei ani, Bac-ul să se dea zilnic, iar facultăţile să fie desfiinţate pe motive kilometrice.  

În general, prostia nu e foarte dăunătoare dacă nu e dublată de hărnicie, iar domnul Funeriu este, din păcate, stahanovist. A luat harta ţării şi, cu o monedă de 10 bani, a încercuit marile centre universitare. După care a decretat: "Pe o rază de 200 de kilometri  nici iarba nu creşte!".

Premierul Boc, şi el universitar de elită, când a văzut că Sorbonica orădeană va fi anexată Universităţii din Cluj, a zâmbit ca Horthy după dictatul de la Viena. Parcă se şi vede venind să împroaşte lumina la ţăranii din Oradea. Cum e el aşteptat în gară de oficialităţi, cum e cazat în Băi, cum are exclusivitate la piscina copiilor. Şi, mai ales, cum va povesti aventurile lui de premier, chit că a fost cel mai prost prim-ministru de la fondarea statului.

Nu-i vorbă, că şi Sorbonica a pierit pe limba ei. În vreme ce Vestul se chinuia să implementeze sistemul Bologna, aici se aplica deja modelul Husasău de Criş al clanului Maghiar...

Există universităţi celebre, excepţionale, foarte bune şi onorabile. La fel avem absolvenţi de geniu, studenţi de elită şi intelectuali oneşti. E loc pentru toată lumea. Dar oricât ai fi de ministru, diferenţa dintre bufetul gării din Cluj şi o speluncă din Oradea nu se poate măsura în kilometri.  Cred că domnul Funeriu ar trebui să fie îngrijorat mai degrabă că nicio universitate din ţară nu intră în top 1.000.

Dacă proiectul legii educaţiei se va aplica, nu ne mai rămâne decât să îl vedem pe "constituţionalistul" Boc cum intră triumfător în Aula Magna a Sorbonicii, călare pe un ponei alb cu potcoave de aur.